ITVK Tatabánya Bt.

ITVK Tatabánya Bt.

Irodagéptechnikai, Pénztárgéptechnikai
Kereskedelmi és Szolgáltató
Betéti Társaság

Főoldal Kosár

hivatalos forgalmazó és
szakszerviz

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön legújabb akcióinkról, híreinkről, pénztárgépekkel kapcsolatos NAV előírásokról.
Facebook Sharpnet Eatwithme

2013. július 16.

AMIT TUDNI LEHET AZ ONLINE PÉNZTÁRGÉPEKRŐL 11.

Sok kérdés érkezett hozzánk, ezek közül néhány általunk is fontosabbnak tartott kérdésre a válaszokat szeretnénk megosztani Önökkel:

1. Hogyan lehet igényelni állami támogatást és üzembe helyezési kódot pénztárgép cseréhez?

Azon adózók, akik 2011. adóévben legfeljebb 500 millió forint nettó árbevételt értek el legfeljebb 5 pénztárgép cseréjére vehetnek igénybe támogatást. A támogatás és a üzembe helyezési kód igényléséhez ki kell tölteniük a PTGREG adatlapot melyet vagy elektronikusan vagy papír alapon nyújthatják be a NAV-hoz. Ezt az adatlapot mindenkinek ki kell tölteni függetlenül attól, hogy jár-e a támogat vagy nem. Az üzembe helyezési kód az online kassza üzembeállításához szükséges. Fontos, hogy a támogatás igényléséhez a PTGREG adatlap TAM-01 és TAM-02 lapját ki kell tölteni! A kitöltéshez segítséget a következő oldalon talál:

http://www.nav.gov.hu/nav/online_penztargepek/tajekoztato_20130626.html


2. Mi most a teendőnk?

Egyenlőre mindenkinek a PTGREG adatlapot kell kitölteni és elküldeni a NAV-hoz. Ezt letölthetik a NAV honlapjáról vagy elkészítheti a könyvelőjük is.
Amennyiben még nem regisztráljanak nálunk telefonon (+3634311708) vagy interneten (www.itvk.hu) a honlapunkon, a bal oldalon lévő, ONLINE PÉNZTÁRGÉP ELŐJEGYZÉS fülön, kérjük, tegyék meg, hogy folyamatosan értesíteni tudjuk Önöket a teendőkről.


3. Milyen gépet rendeljek? Átalakítható-e a gépem? Milyen gép vásárolható jelenleg?

Jelenleg 3 gép kapott engedélyt az MKEH-tól, de az engedély még nem jogerős a gyártás még nem indult el. Több gyártó is jelezte, hogy engedélyeztetés alatt vannak gépeik, ezért érdemes még várni, hogy egyes gyártók mennyiért fognak gépeket kínálni. Semmiképpen sem szabad elhamarkodottan dönteni!!! Az átalakításról jelenleg nincs információ. Azokat, akik megadták gépeik típusát folyamatosan tájékoztatni fogjuk, az átalakítási lehetőségről amennyiben a gyártók is tájékoztatnak bennünket.

« vissza

A kosár tartalma üres!